Recept: chocoloade bananenbrood

Bananenbrood kan zo lekker zijn! Dus met standaard bananen in huis is het tijd om te kijken naar verschillende varianten. Want bananenpannenkoeken heb ik ook al zo vaak gemaakt. Tijd voor een variant met chocolade.

Bananenbrood zit een beetje tussen cake en brood in en het smaakt een beetje zoet. Te zoet om het in het straatje met brood te plaatsen en echt cake is het ook niet. Daarbij kun je het brood klaarmaken in een bakvorm naar keuze,

Ingrediënten voor chocolade bananenbrood

  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1 theelepel kaneel
  • klein snufje zout
  • 1 kleine beker volkoren meel
  • 2 eetlepels cacao
  • 3 overrijpe bananen
  • 1/2 kop Griekse yoghurt
  • 1/3 kopje honing
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract

Meng alle droge ingrediënten in een kom. En in een andere kom meng je vervolgens de natte ingrediënten. Dit kun je zelf met de hand doen, of een mixer of een blender als je deze in huis hebt. Zorg er voor dat er geen klontjes meer te zien zijn. Giet nu de beide komen bij elkaar terwijl je roert. Vet je bakvorm in en vul deze met je beslag. En bak je bananenbrood 60 minuten op 180 graden in de oven.

Leave a Reply