Appelazijn drinken voor het slapen gaan

Rijk aan enzymen en probiotica, wordt appelciderazijn in verschillende stappen gemaakt: eerst wordt de suiker verdund in gefilterd water en vervolgens over grof gehakte appels gegoten. Het mengsel wordt ongeveer een tot twee weken bij kamertemperatuur bewaard, er verschijnen belletjes als de suiker in alcohol verandert. Daarna worden de appels uitgelekt en laat men de vloeistof weer drie tot vier weken bij kamertemperatuur staan. Dit is wanneer de alcohol in azijn verandert dankzij de bacteriën in het azijnzuur. Dat geeft het zijn legendarische zuurgraad en zijn vele voordelen.

Er zijn tenminste 8 redenen om elke avond appelazijn te drinken vóór het slapen gaan:

1) Appelciderazijn is een krachtig ontsmettingsmiddel.
Appelazijn helpt ziekteverwekkers te neutraliseren, waaronder bacteriën zoals E. coli of S. aureus. Behalve dat je het elke avond kunt drinken, kun je het ook als conserveermiddel gebruiken omdat het voorkomt dat ziektekiemen en bacteriën het voedsel bederven.

2) Appelciderazijn voorkomt diabetes type 2.
Appelazijn helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen bij mensen met diabetes type 2. Maar zelfs als je geen diabetes hebt, kun je toch profiteren van de voordelen omdat het je in staat zal stellen het glucosegehalte in je bloed in evenwicht te brengen.

3) Appelciderazijn is rijk aan azijnzuur.
Dankzij azijnzuur helpt appelciderazijn de bloeddruk onder controle te houden en de ophoping van vet in de bloedvaten te voorkomen. Azijnzuur bevat nuttige bacteriën die het resultaat zijn van het fermentatieproces. Houd er rekening mee dat het meestal door verschillende fabrikanten wordt gefilterd, dus zorg ervoor dat je biologische en ongefilterde azijn krijgt.

4) Appelciderazijn verlaagt de postprandiale bloedsuikerspiegel.
Postprandiale bloedsuikerspiegel verwijst naar de hoge koolhydraatniveaus die optreden na een maaltijd met veel suikers, wat meestal de overgang veroorzaakt van pre-diabetes naar diabetes type 2.

5) Appelazijn helpt kanker te bestrijden.
Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat appelciderazijn het risico op overgroei van kankercellen vermindert, waardoor het risico op tumoren, vooral die van de slokdarm en de maag, wordt verminderd.

6) Appelazijn vermindert de verspreiding van orale bacteriën.
Krachtige antibacteriële appelciderazijn helpt bacteriën in je mond en tandvlees te bestrijden, vlekken te verwijderen en je tandglazuur witter te maken. Je kunt het drinken of je mond ermee gorgelen. Zorg er echter voor dat je het maximaal één keer per week gebruikt om schade aan je tandglazuur te voorkomen.

7) Appelciderazijn vermindert het slechte cholesterol en het risico op hartaandoeningen.
Het zijn onze biologische factoren die voornamelijk verband houden met een afname of een toename van het risico op hartaandoeningen. Deze factoren kunnen dus worden gecontroleerd door de consumptie van appelciderazijn volgens studies. Ze hebben aangetoond dat azijnzuur helpt het cholesterolgehalte en andere risicofactoren voor hartaandoeningen te verlagen.

8) Appelazijn helpt je af te vallen.
Appelciderazijn verhoogt juist je gevoel van volheid na een maaltijd, waardoor je minder calorieën eet en dat zie je op de weegschaal. Bovendien bleek uit een onderzoek dat het dagelijks consumeren van appelciderazijn ook hielp om buikvet te verliezen. Appelciderazijn mag echter niet in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, je moet het absoluut verdunnen in een groot glas water en het equivalent van twee theelepels per dag niet overschrijden.