Pak je slaapproblemen aan met deze 3 alternatieve geneeswijzen

Een goede nachtrust is onmisbaar om je lichaam en geest gezond te houden. Ervaar jij langere tijd slaapproblemen, dan heeft dit een grote invloed op je dagelijkse doen en laten. Een tekort aan slaap leidt namelijk tot afname van energie, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. Hoe langer dit aanhoudt, des te meer hinder jij gaat ondervinden van jouw slaapproblemen. Zaak om actief aan de slag te gaan om in actie te komen tegen jouw slaapgebrek. Dit kan met behulp van alternatieve geneeswijzen, zoals:

  • acupunctuur
  • neurofeedback
  • hypnotherapie

Deze vormen van alternatieve geneeswijzen maken allemaal gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam om te zorgen dat jij weer in balans komt. Binnen afzienbare tijd zullen jouw slaapproblemen tot het verleden behoren en is jouw energie weer op niveau.

Acupunctuur

Het natuurlijke ritme van lichaam en geest wordt bereikt via rust en actie. Binnen de Chinese geneeskunde wordt dit aangeduid met: yin (rust) en yang (actie). Deze energieën gaan in elkaar over en zorgen voor de balans die nodig is om optimaal te kunnen functioneren. Zo ben je overdag heerlijk actief en naarmate de dag vordert, kom je langzaamaan tot rust. Dit om je voor te bereiden op de nachtelijke slaap die hard nodig is om weer in balans te komen. Bij een tekort aan slaap treedt een verstoring in deze balans op. Acupunctuur kan dan helpen om de energiebalans te herstellen.

Bij een tekort aan yin-energie wordt dit aangevuld en bij een teveel aan yang-energie kan dit met acupunctuur worden afgeremd. Hiervoor worden tijdens de behandeling dunne steriele naaldjes pijnloos in de huid geplaatst op of in de buurt van de energiebaan die verstoord is. Hierdoor wordt een blokkade opgeheven en kan de energie weer ongestoord stromen.

Neurofeedback

Slaapproblemen effectief aanpakken kan door neurofeedback in te zetten. Er is bij neurofeedback altijd sprake van een behandeling op maat. Deze wordt opgesteld na een persoonlijk onderzoek om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat nodig is om jouw slaappatroon te herstellen. Hierbij worden je hersenen getraind om positieve hersenactiviteit te vertonen. Zie het als een soort feedback richting je hersenen op de activiteiten die ze doen. Tijdens een sessie worden elektroden op je hoofdhuid geplaatst. Deze elektroden maken het mogelijk om je hersenactiviteit in kaart te brengen. Deze hersenactiviteit kan zichtbaar worden gemaakt op een beeldscherm. Hierdoor is het heel simpel om je hersenen te beïnvloeden.

Dit kan door middel van auditieve feedback, via bijvoorbeeld een geluidstoon of door het tonen van een puzzelstuk in een spelletje, als directe visuele feedback. Dit beloningssysteem leert je hersenen welke hersenactiviteit wenselijk is. Het is een onbewust proces dat je slaap positief kan beïnvloeden en je slaapstoornis kan oplossen. Neurofeedback is een duurzame en veilige behandeling die jou kan helpen om weer zorgeloos te slapen.

Hypnotherapie

Problemen met slapen worden vaak veroorzaakt door angst en stress. Als jij gebukt gaat onder stress of angst liggen hier vaak negatieve denkpatronen aan ten grondslag. De effecten van stress en angstklachten kunnen het onmogelijk maken om geestelijk en lichamelijk in balans te komen. Ontspannen in slaap vallen wordt een grote uitdaging als je geest niet tot rust kan komen en je ook lichamelijk geprikkeld blijft. Met hulp van hypnotherapie wordt invloed uitgeoefend op je onderbewustzijn. Dit maakt je onderbewustzijn toegankelijk voor suggesties. Als hypnotherapie wordt ingezet bij slaapproblemen word je onder hypnose gebracht.

Eenmaal onder hypnose kan de hypnotherapeut jouw onderbewustzijn beïnvloeden. Dit gebeurt door aanwezige negatieve denkpatronen te vervangen. Hier komen dan positieve denkwijzen voor in de plaats. Het resultaat van een aantal hypnosebehandelingen is merkbaar, doordat de angst vermindert en jij je meer ontspannen gaat voelen. Dit helpt jou om weer goed te kunnen slapen. Met hypnotherapie kunnen jouw slaapproblemen al na slechts twee of drie behandelingen verholpen zijn.

Kies voor alternatieve geneeswijzen

Jouw leven hoeft niet langer in het teken staan van slaapproblemen, als je kiest voor de alternatieve geneeskunde die jouw slaappatroon kan verbeteren. Het geeft een goed resultaat en kent geen nare bijwerkingen. Alternatieve geneeswijzen laten de natuur haar werk doen door gebruik te maken van de aanwezige kracht van lichaam en geest. Vaak is er niet veel meer nodig dat een zetje in de goede richting om de balans terug te vinden en jouw klachten te verhelpen. In veel gevallen kan het medicijngebruik beperken of zelfs voorkomen. Met alternatieve geneeswijzen kunnen jouw slaapproblemen effectief worden aangepakt. Neem contact op met een therapeut bij jou in de buurt en kijk welke vorm van alternatieve geneeswijze de meest effectieve is voor jouw situatie.