Tomatensap voor het slapen

Tomaat is een van de beste voedingsmiddelen om af te vallen, omdat het weinig calorieën en veel vezels bevat. Bovendien is het rijk aan vitamines en geeft het je snel een verzadigd gevoel. Het is verbazingwekkend hoe goed je kunt afvallen door ‘s nachts tomatensap te drinken. Je kunt op deze manier gemakkelijk 2 kilogram per maand verliezen. Tomatensap drinken voor het slapen is de eenvoudigste manier om af te vallen.

Afvallen door ‘s nachts tomatensap te drinken is eigenlijk bedacht door een Japanse auteur. In enkele maanden tijd werd het populair bij veel beoefenaars. Afvallen op deze manier is voordelig en eenvoudig, je hoeft alleen maar wat tomatensap toe te voegen aan je dinermenu.

Wanneer kun je het beste tomatensap drinken? Dat kun je doen tijdens diners. Je kunt natuurlijk ook de tomaten in stukjes snijden en er een salade van maken. De meest gebruikelijke manier is om tomaten te bakken of tomatensoep te koken. Tomatensap drinken is echter wel de gemakkelijkste manier om dit caloriearme voedingsmiddel binnen te krijgen en gewicht te verliezen.

De reden dat je op deze manier kunt afvallen, komt doordat tomaten wat citroenzuur bevatten dat de suikerstofwisseling bevordert en het vet verbrandt. Ook remt het de vorming van adipocyten en absorbeert het overtollige vet. Trouwens, voor mensen met een grote maag voorkomen de voedingsvezels en pectine dat ze te veel eten, omdat ze de maag snel kunnen laten opzwellen en het signaal van vol gevoel naar de hersenen kunnen overbrengen. Ze verhogen de peristaltiek van de darmen en voeren de afvalstoffen uit het lichaam.

Wanneer je besluit om te beginnen met afvallen, moet je er rekening mee houden dat je meer dan 15 mg lycopeen per dag moet innemen. Als je rauwe tomaten eet, kun je kiezen voor twee grote rode tomaten of 17 kleine tomaten, ook wel cherrytomaatjes genoemd, die voedzamer zijn. Hun caroteen, vitamine C en voedingsvezels zijn 1,5-2 keer meer dan gewone tomaten. Een effectievere manier is echter om 2-3 flessen tomatensap drinken. Lycopeen in één fles sap is bijna gelijk aan dat van twee rauwe tomaten.

Hoe lang moet je op tomatensap drinken voor het slapen om resultaat te zien? Je moet je aan minimaal 3 maanden houden, maar een half jaar is beter. Verwacht niet dat je in korte tijd veel zult afvallen. Als je merkt dat je een maand later 2 kilo bent afgevallen, kun je dat maar beter volhouden.

Vanuit medisch oogpunt is de cyclusperiode van het menselijke metabolisme 6 maanden. Wanneer het organisme de huidige toestand ‘onthoudt’, is de kans groter dat je deze behoudt. Hou dus alsjeblieft 3-5 maanden vol om tomatensap te drinken voor het slapen gaan, zodat je lichaam zich weer slank en sierlijk kan voelen.

Overigens is het drinken van tomatensap voor het slapen ook gunstig voor de gezondheid van het hart. In 2015 publiceerden de wetenschappers een onderzoek waaruit bleek dat het drinken van ongezouten tomatensap gedurende twee maanden de triglyceridenspiegels in het bloed verlaagde, wat het risico op atherosclerose verminderde. Dezelfde groep besloot nog eens te kijken naar tomatensap en hoe het andere risico’s op hart- en vaatziekten beïnvloedde.

Gedurende het jaar konden de deelnemers zoveel ongezouten tomatensap drinken als ze wilden. Gemiddeld dronken ze ongeveer 1 kopje per dag voor het slapen gaan. De resultaten van de studie toonden aan dat deelnemers met hypertensie hun bloeddruk aanzienlijk verlaagden. De systolische druk, het bovenste getal, daalde van gemiddeld 141,2 naar 137,0 en de diastolische druk, het onderste getal, ging van gemiddeld 83,3 naar 80,9.